středa 8. března 2017

Z Hollywoodu na Venice Beach

Po čtyřech nocích v mém příšerném prvním ubytování kousíček od Hollywood Boulevardu byl čas říct sbohem a nikdy více a přesunout se jinam - na Venice Beach. Musela jsem se vystěhovat do 11 dopoledne, proto jsem po snídani měla ještě čas polehávat a fénovat si boty (neúspěšně).


Když jsem opustila apartmán, cítila jsem se úžasně - svobodně, čistě, svěže a znovuzrozeně:-D
Trochu přeháním, mám to ráda, přehánění, zní to pak zajímavěji!
Mé kroky vedly do 40 minut vzdálené Hugo's Restaurace - almond energy pancakes. Měla jsem velká očekávání a lívance samy o sobě byly neskutečně dobré, ale - jahody nebyly úplně v nejlepší formě - viz ta nejvíc vlevo - a taky mi první přinesli jídlo - mezitím co jsem byla na wc - to nemohli dvě minutky počkat? - a až pak pití.


Mé pití byl jasmínový čaj a byl to ten nejhnusnější jasmínový čaj, jaký jsem kdy pila - trvalo věčnost, než mi ho donesli, a asi ho celou tu věčnost měli připravený, jen na něj zapomněli, protože byl příšerně hořký z toho, jak se dlouho louhoval.

No a největší drzost byla, že pak na účtu měli napsáno, kolik by si představovali spropitné :-D

Kousek od restaurace byla autobusová zastávka, odkud mi jel autobus do Santa Monicy - jízda trvala hodinu. Ze Santa Monicy jsem šla hodinu podél oceánu do Venice. Počasí velká bída - docela otravně mrholilo.






Nebudu vám lhát, řeknu vám pravdu - Venice Beach Ocean Walk - ten chodník u oceánu - to je taky samej bezďák jako Hollywood Boulevard:-D ale když si je prohlídnete blíž, někteří jsou docela milí - třeba mají svou bezďáckou kapelu.


Moje druhé ubytování byl domeček 15 minut pěší chůze od oceánu. Bylo to taky airbnb - kupovala jsem to jako sdílený pokoj pro šest. Na místě jsem zjistila, že je to sice sdílený pokoj pro šest, ale v domě bydlí dohromady snad 30 lidí - na dvě koupelny :-D
Ale přežila jsem to, to je hlavní!
A bylo to rozhodně lepší místo, než to předchozí.


Večer se udělalo krásně.





Takže jsem si jen odložila kufřík a utíkala jsem zpátky k oceánu sledovat západ slunce.
















Poté, co slunce zapadlo, jsem se vydala akorát do supáče sehnat něco k snědku a vyhrál to tenhle mramorový chléb. (1) nikdy předtím jsem neměla mramorový chléb (2) celou věčnost jsem neměla červené maso!!! láska!!! (3) obrovská dobrota.


Milovala jsem supermarkety v LA. Mají tam nesmírné množství čerstvého jídla - zelenina a ovoce. Taky spoustu ovoce a zeleniny, které můžete hned jíst - ovoce naporcované v kelímku atd. Spoustu druhů sushi, prodávají tam i horká jídla na váhu - spoustu horkých jídel - není to jako pečená kuřata v Tesco Místek, kde si můžete přikoupit ještě halušky nebo brambory - je to všechno, co vás napadne. Anebo potom tyhle obložené chlebíky. Monstrózní lednice plné nejrůznějších smůtíček. 

Ale co tam neměli a co mi chybělo a stále chybí, protože to nemají ani tady v Kanadě - je takový výběr čerstvého pečiva, jako máme v Česku.
Tady v Kanadě jsou to samé bagely a rohlíky s čedarem - ze začátku super, ale už mě to omrzelo. Croissant stojí skoro 3 dolary :O
A v Americe většinou vegan cookies:-D nekecám, nejčastější pečivo vegan cookie. potom taky hodně bagely a když už měli něco, co se mi líbilo - tak v balení po 12 kusech.
Jak přiletím do Prahy, tak poběžím do oddělení pečiva do Billy na letišti.

Nejvíc se těším na dýňové copy do F-M.
A štrůdlík.

3 komentáře:

  1. Alespoň hrneček z jasmínového čaje je krásný. :) A fotky od oceánu jsou úžasné.
    Jinak díky za připomenutí dýňových copů. Skoro jsem na ně zapomněla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky mamá! Hrnek je fajn a druhý nálev už docela šel - číšník se mě ptal, jestli chci ještě vodu a já neměla sílu mu říct, že ne, že je to hnus.

      Vymazat
  2. Ty jsi normálně jezdila/chodila po stopách Charlese Bukowskeho ❤ pak mi musíš popsat ty lidi co tam byli

    OdpovědětVymazat