pátek 10. března 2017

Santa Monica - první den

Na druhou polovinu svého výletu jsem neměla žádný detailní plán, jako na tu první. Věděla jsem jen, že chci vyfotit něco hezkého, sníst něco moc dobrého a poslat pohlednice domů. 



První ráno u oceánu jsem začala ve svém bydlišti vločkama s banánem. Všechna rána u oceánu jsem začínala vločkama s banánem:-D alespoň na snídani se mi podařilo ušetřit! Po snídani jsem se vydala na hodinovou procházku podél oceánu směr Santa Monica. Ze začátku počásko nic moc, ale jakmile jsem dorazila do Santa Monicy, tak se to začalo trhat.




Když jsem opustila Santa Monica Pier (molo), tak se stalo něco opravdu zvláštního. Sedla jsem si na lavičku v parku a přišel za mnou chlapík, že tady dělají průzkum ohledně vlasů a jestli bych mu nemohla odpovědět na pár otázek s tím, že mi za to dá zdarma produkty Dove.

Úžasné na tom bylo, že mi právě ten den došel šampon na vlasy, který jsem s sebou vezla do Ameriky jen v malém množství v uzavíratelném sáčku - do carry on zavazadla si můžete vzít max 100 ml objemnou tekutinu. Sprcháč jsem neměla žádný, ale nebojte, nejsem čuník, myla jsem se mýdlem na ruce :-D zpátky k tématu - tak mu říkám, jasně, proč ne.

A pak - pak jsem si všimla, že tam má s sebou ještě další dva chlapíky a že mají obrovskou KAMERU! Takže mě natáčeli, jak odpovídám na otázky ohledně péče o vlasy - říkala jsem pořád jen, že je mi to tak nějak jedno, že si je jen myju, nefoukám, nežehlím:-D

Co bylo ještě zvláštnější? Santa Monica Pier je hodně turistické místo, takže kolem chodilo spoustu turistů, především asiaté, kteří si mě a celou tu scenérii s kamerou FOTILI.

Po konci "rozhovoru" jsem si vzala dva sprcháčky a jeden šampon na vlasy (cestovní balení - jupís!) a šla jsem rači pryč. Dohonil mě nějaký asiat, který se se mnou toužil vyfotit, tak jsem se s ním vyfotila :-D


Salát Nicoise - můj božský oběd. Brambůrky, vajíčko, rajče, mini kapárky, fazolky, salátové listy, tuňák a luxusní topinka.


Zaslouží si dvě fotky. Nejlepší salát, co jsem kdy jedla!
(později se na jeho úroveň dostal salát z Mendocino Farms - ale nepředčil ho)


Odpoledne se udělalo krásně. Tohle je tzv. Third Street Promenade - nákupní ulice. Mají tam wifi, takže jsem tam strávila spoustu času:-D


Nechtěla jsem nakupovat, přísahám, ale prostě se to stalo:-D
(extrémně výhodná akce!!! 1ks za 10dolarů a 7ks za 30 dolarů, to jsem musela!)






Svačinka na pláži, borůvková buchtičko-sušenka.


Moje modelka - muslimka v plavkách pro muslimky:-D






Západ slunce nic moc, nebo spíš nic, než moc, protože bylo dost oblačno. Čekala mě už jen procházka zpátky "domů" na Venice Beach a večeře ze supáče (po nákupech jsem na to musela jít  ekonomicky).


V supáči mě velmi mile překvapilo tohle.


Koupila jsem si zase obloženej chleba, ale rozkrojila jsem si ho na půl a měla z něj dvě večeře - trest za nákupy. 
Jen kecám, bylo to dost vydatné, takže polovina bohatě stačila, protože jsem to ještě zajídala sýrovýma tyčinkama.

1 komentář:

  1. Určitě si mysleli, že jsi nějaká super hollywoodská hvězda, nebo tak! A to už teď si že a navíc budeš mít ještě hezky voňavé vlasy :D

    OdpovědětVymazat